А то як це так? Дитину він робити знав як, готовий був, а як виховувати та забезnечувати, так одразу у кущі? Він, можливо, злякався.  Так буває… Доню, заспокойся. Я скоро приїду

Ганна Миколаївна цілісінький день  бігала по магазинах, адже завтра для неї важливий день. Молодша дочка Женя народила первістка. Виписка о 14:00, а до того часу потрібно приготувати святковий стіл, поприбирати.  Одяг на виписку для онука купити. 

Підготувати кімнату, бо Женю прокесерили, тому самій їй буде важко доглядати за дитиною, Тому  на декілька тижнів Ганна Миколаївна  взяла відпустку на роботі, щоб допомогти для дочки.  Що ж сказати? Приємні клопоти. 

Раптом задзвонив телефон. Ганна Миколаївна підняла слухавку, почула голос дочки, перебила її, і вже стала перераховувати, що їй їсти принесе ввечері.

Це ти доню, я до тебе скоро прийду. Як малюк? Молочко прибуло? А я тобі ввечері бульйончику курячого принесу, печених яблук, згущеного молока, печива “Марія” та 1,5 літри узвару. Ага?

Женя мовчала, тільки періодично схлипувала. Ганна Миколаївна злякалась.

Доню, що сталось? Не плач, бо молоко пропаде. З дитиною все добре?

Мамо, Єгор не приїде. Сказав: “Женю, пробач, я був не готовий стати батьком, тим більше зараз”

Ганна Миколаївна – мати трьох дорослих доньок та одного сина, бабуся чотирьох онуків – ледь не випустила телефон із рук.

А то як це так? Дитину він робити знав як, готовий був, а як виховувати та забезпечувати, так одразу у кущі? Він, можливо, злякався.  Так буває… Доню, заспокойся. Я скоро приїду.

Женя народила здорового хлопчика, а його батько, її законний чоловік жодного разу не прийшов побачити сина. Єгор з Женею одружені 4 роки. Обоє хотіли дітей. Планували.

Все змінилось в лютому, коли Женя вже була на третьому місяці вагітності, а чоловік так перенервував, що буде далі з країною, що сказав, що не хоче, щоб його дитина народилась в такий  небезпечний історичний момент.

Женя тоді його заспокоїла… Але періодично Єгор заводив ту ж саму пісню, і став віддалятись від неї.

Ганна Миколаївна приїхала ввечері до дочки. Заспокоїла як могла. Сказала, що варто жити заради сина, і що деякі чоловіки тимчасове явище в житті жінки.

Наступного дня матір забрала дочку з онуком Дмитриком додому. Женя чекала  майже місяць. За цей час вона встигла зареєструвати народження дитини. Ані чоловік, ані його родичі не приходили провідати маленького Дмитрика.  Її батьки дуже допомагають. Женя чекає, аби подати на розлучення.

Вже зібрала документи на аліменти на дитину та на себе. Живе заради сина. Можливо, колись, Бог їй пошле достойного чоловіка, а Дмитрику хорошого друга та приклад того, яким повинен бути справжній чоловік.

А Ганна Миколаївна  таки не витримала, і накапостила для горе-зятя. Пішла до нього на роботу до начальника, і розказала про його заслуги: ” Покинув дружину з сином в пологовому! Що ж ти за батько! Ганьба тобі!” Того дня Єгор впав в очах начальника назавжди… Нехай усі знають, яка істота з ними працює поряд.

Чи правильно вчинила Ганна Миколаїна?

КІНЕЦЬ.