Мами не стало 5 місяців тому, після того батько перестав виходити з дому

Мої батьки прожили у шлюбі 40 років. Для теперішнього світу це рідкість. Разом навчались у медичному університеті, закінчили інтернатуру та разом почали працювати в одній лікарні. Батько обіймав посаду хірурга, а мама працювала окулістом. 

Вони завжди все робили разом. Вели господарство, вирішували побутові питання. Піднімали мене на ноги. Мої батьки були справжніми друзями й кохали одне одного.

Батьки вийшли на пенсію. Стали більше часу проводити на дачі, багато подорожували. Мама здійснила свою давню мрію: посадила розкішні кущі троянд. Який запах від них стояв у повітрі! Якийсь неземний…

Майже пів року тому у нас сталось г opе. Відійшла у засвіти  моя мама. Ще звечора вони з батьком складали плани на наступний день, а вранці вона просто не прокинулась. Серце… Вона просто заснула. Важко було пережити таку б іду. Я живу з родиною в іншому місті, за 20 кілометрів, але ми з дружиною стали навідуватись до батька частіше.

Батько дуже змінився. Майже перестав виходити з дому. Зі здорового, активного чоловіка він перетворився на сіру постать…Батько  нічого не хоче і нічим не цікавиться. Він перестав  доглядати за собою, а у квартирі безлад. Якби мама це тільки бачила! Батько виходить з квартири тільки тоді, коли йде на кладовище провідати маму.

З друзями перестав спілкуватись. Колись любив їздити на рибалку. Він ходить кожного дня у брудному спортивному костюмі й увесь день дивиться серіали. Не готує собі їсти. У нього повна апатія до життя.

Щонеділі ми з дружиною їдемо його провідати. Привозимо їжу  лотках на тиждень. Купуємо продукти в магазині, прибираємо в квартирі та перемо речі. Без мами  у батька зник сенс життя. Цілими днями він  лежить на дивані і дивиться телевізор. Через те, що батько  не гуляє на вулиці та не хоче нормально харчуватися у нього почались проблеми зі здоров’ям. Загострився гастрит. Як йому  допомогти ми не знаємо, бо він не хоче нас слухати.

Ми кликали батька переїхати до нас, щоб йому не було так самотньо. А він не хоче покидати квартиру, де  був щасливий з моєю мамою.

Як повернути радість до життя моєму батьку? Йому ж тільки 65 років, а мами вже не повернеш…

КІНЕЦЬ.