Матір не витримала, й сказала, що слідкувала за нею та її обранцем. Ліза, я все знаю. Я бачила, що він добряче старший за тебе? Для чого тобі цей дядько?

Лесі 43 роки, працює бухгалтером у будівельній фірмі. Вони з дочкою Лізою живуть вдвох. З батьком Лізи Леся розлучилась, коли дівчинці було 5 років. Колишній  чоловік з дочкою не захотів спілкуватись. Леся не наполягала. Самотужки піднімає дочку на ноги. Добре, що ще батьки живі й допомагають продуктами з села.

Ось Ліза вже другокурсниця в педагогічному університеті на факультеті іноземних мов. Дівчина була старанною студенткою. Мала декілька подруг, навіть почала брати підробіток та перекладала статті. Словом була  Ліза скромною, милою 19-річною дівчиною. Але з часом все змінилось…

Ліза змінила стиль одягу, стала робити яскравий макіяж. Мама чула, як дочка з кимось годинами говорить по телефону. На телефон дівчина поставила пароль. Такого раніше не було.

Леся хвилювалася. Раптом, її дочка потрапила в погану компанію.  Або закохалась не в того чоловіка…Леся намагалася поговорити з дочкою, але Ліза не зізнавалась. Вона продовжувала поводитися дивно. Згодом Леся здогадалась, чому дочка приховувала все.

Одного недільного ранку Ліза зібралась на прогулянку. Леся не витримала й вирішила простежити за дочкою.

Ліза пішла до парку поруч з їхнім домом. Там на неї вже чекав високий чоловік з квітами в руках. Вони поцілувались та взялись за ручки…Чоловік міцно обнімав Лізу і щось їй шепотів на вухо, Ліза голосно сміялась…

Леся хоч і стояла далеко, але помітила, що обранець дочки значно за неї старший. У Лесі  закололо серце, їй стало зле. Жінка потихеньку пішла додому. Ввечері повернулась щаслива Ліза. Матір не витримала, й сказала, що слідкувала за нею та її обранцем.

Ліза, я все знаю. Ти закохалась? Розкажи мені про нього? Я бачила, що він добряче старший за тебе? Де ти з ним познайомилась? Ти ще зовсім молода! Для чого тобі цей дядько? Ще й напевно, розлучений з двома дітьми, -невдало пожатувала Леся.

Ліза почервоніла.

Його звати Женя. Йому 40 років. І ми кохаємо одне одного. Я робила йому переклад документів, так ми і познайомились. Він з дружиною вже не живе, але ще не розлучився. У нього є дочка, їй 14 років. Ми з нею потоваришуємо. Він пропонує жити разом.

Доню, ти в своєму розумі? Для чого тобі такий чоловік? Б/у варіат! У тебе все життя попереду! Не ламай собі його такими непотрібними стосунками. Не забирай у дитини батька! Ти ж сама росла без батька.

Ліза нічого не хотіла чути, зібрала речі й поїхала жити до свого Жені. Леся залишилась сама в квартирі й думала…Як же переконати дочку? І себе винуватила…Може, якби в родині був батько її єдина дочка не почепилася б на шию для одруженого чоловіка? А Ви як вважаєте?

КІНЕЦЬ.