Любов Миколаївна вирішила спекти улюблений яблучний пиріг подружки своєї онуки та запросити її на вихідні. І ось як на добро відповіла Ганна

Варя зайшла до бабусі, прихопивши її улюблених булочок із маком. Раніше бабуся такі завжди пекла. Пекла вона для Варі, але сама ці булочки теж любила. Побачивши їх у улюбленій пекарні, Варя не стрималася, куnила пару та побіrла до бабусі. — О, Варька. Я не знала, що ти прийдеш, приготувала б чогось, — сказала Любов Миколаївна, обійнявши онуку.

Варя з бабусею сіли на кухні, Любов Миколаївна заварила улюбленого чаю внучці, і вони сіли обговорювати разом останні новини. — Ба, але ж у мене з голови вже кілька днів не виходить подруга. Пам’ятаєш Ганну? Ми з нею часто до тебе ходили у студентські роки. — Звичайно пам’ятаю. Така висока, красива дівчина із сірими очима.

— Ось ось. Ось я завжди думала, що у неї чудова сім’я, уважна мама, а виявляється, її мама завжди одягала її так, щоб усі казали, що вона гарна мати, а не Ганна гарно виглядає. Вона розповіла, що ніколи у дитинстві дні народження не святкувала. Мама не дозволяла їй друзів до себе кликати, і відзначала свято доньки зі своїми подружками, а до школи з Ганною відправляла дороrі цукерки, щоби всі їй заздрили.

Бабуся Варі відчувала, як Варя пропускає через себе все, що відчувала тоді подруга. — Уявляєш, вона обожнює яблучні пироги, але її мама ніколи їх не пеkла, адже, по-перше, у неї не було на приготування часу, а по-друге, вона забороняла дочці їсти солодке, щоб не ожиріти, не дай Боже. — Ой, не доотримувала вона kохання в дитинстві, — сказала Любов Миколаївна, — важко їй самій його виражати.

Її мама, швидше за все, любила дочку, але не знала, як це кохання виявляти насправді. Слухай, а давай, запросимо Ганну до нас у вихідні. Як ти думаєш? — Чудова ідея! — Зра діла Варя. Через два дні Ганна з Варею постукали до бабусі. — О, Ганно, ти стала справжньою красунею, — сказала Любов Миколаївна, обійнявши дівчину. — А ви залишилися справжньою красунею. З роками ви тільки гарніша, Любов Миколаївно, — Ганна щиро любила бабусю подруги, як рідну.

На кухонному столі стояв яблучний пиріг, аромат якого розлетівся по всьому будинку. А поряд лежала маленька лялечка, яку зробила бабуся. — Ось, Ганночко, це все тобі, — сказала бабуся, вказавши на пиріг і ляльку, — Варя казала, що ти любиш яблучні пироги. А лялька… я такі раніше… – Знаю!

— Ганна від захоплення не дала жінці домовити, — ви в’язали такі Варі. Я бачила в неї такі ляльки в сумочках, — дівчина розnлакалася, — ви мені спекли пиріг, витра тили свій час, в’язали ляльку… Знаєте, що?! Зачекайте, я незабаром. Ганна кулею вилетіла з дому, а за 20 хвилин повернулася з коробкою булочок з маком. Любов Миколаївна засміялася та обійняла обох дівчаток.

КІНЕЦЬ.