За 20 років шлюбу чоловік ніколи не давав мені приводу ревнувати, але недавно я вперше залізла в його повідомлення. Те, що я там побачила, кuнуло мене в ж ах.

«Багато знань — багато печалі». Як вірно сказано. І який біс підштовхнув мою цікавість заглянути в айфон чоловіка?! Ми з Максом одружені більше двадцяти років. За сьогоднішніми мірками світовий рекорд. Ніколи він мені не давав приводу ревнувати. Завжди був ласкавим і уважним.

Я завжди була впевнена, що єдина і неповторна для нього. Трохи напружували його часті відрядження. Але за них йому nлатили баrато, а свою фізичну відсутність він заміняв частими дзвінками. Цікавився нашими справами, дітьми, моїм самопочуттям. Додому приходив завжди з букетом червоних троянд (мовою квітів — пристрасть) і шепотів мені на вухо: «я скучив за твоїми пестощами!».

А сьогодні, йдучи на роботу, він залишив свій телефон вдома. Поки я дивилася на айфон, думаючи, як повідомити чоловікові, що той забув телефон вдома, прийшло повідомлення: «Привіт, мій котяра, коли зустрінемося?». Я відкрила всю переписку. — Мій котяра, а ти й справді не одружений?

Щось мало віриться в це». — Не знайшлося такої мисливиці, яка змогла б зловити мене в свої тенета! Але ти можеш спробувати! — Ти переконаєшся в моїй любові!» Це був найбільш пристойний діалог, з прочитаних мною.

Перевірити всі листування з цією, і всі листування з іншими його підстилками, у мене не було сил. Мій світ звалився в одну мить. Думки плуталися в голові. «Може бути це просто слова? Може у нього таке хобі?»- майнула надія. Але тут же була перебита іншою думкою: «Ага! Продовжуй займатися самообманом!»… Сиджу, ламаю голову, як мені жити далі? Влаштувати допит з пристрастю? Переконатися в його зрадах?

І що далі? Роз лучення? Це мене щасливою не зробить. Зрозуміти, пробачити, забути? Але я вже ніколи не зможу ставитися до нього з kолишньою довірою і любов’ю. Як сприймуть наше роз лучення діти? Як вони сприймуть зраду батька?.. І чому я залізла в його телефон?!

КІНЕЦЬ.