Ксенія побудувала стабільне життя в Італії, але все одно не могла забути своє юнацьке кохання. І зараз, у свої 50 років, вона опинилася перед складною дилемою.

Ксенія з юності мала до Віталія непохитні почуття, які, на її думку, не мали собі рівних. Їхні спільні спогади, включаючи захоплення від крадіжки груш з сусідського городу, збереглися в її пам’яті, навіть коли їй виповнилося 50 років.

Провівши півжиття в Італії, Ксенія відчувала глибоке тяжіння до свого коріння, що і спричинило її несподіване рішення відсвяткувати свій ювілей в рідному селі.

Дізнавшись, що Віталій володіє місцевим рестораном, де вона збиралася влаштувати своє свято, Ксенія мала передчуття,змішане з невпевненістю в тому, як вони зустрінуться через 30 років.

За час її відсутності село змінилося, але все одно була ностальгія, пов’язана з незмінною присутністю грушевого дерева та напливом спогадів, які воно викликало.

Юнацьке щастя Ксенії колись було розбите вщент, коли Віталій, зробивши їй пропозицію, зрештою одружився з іншою дівчиною під тиском майбутнього батьківства.

Спустошена, вона спеціально вирушила до Італії, щоб почати нове життя, залишивши позаду свій біль і село, яке служило постійним нагадуванням про втрачену любов.

В Італії Ксенія побудувала нове життя, фінансово забезпечивши себе і свою матір, але її серце залишалося частково закритим: вона так і не змогла повністю присвятитисебе багаторічному італійському партнеру Джованні.

Як би там не було, випадкова зустріч з Віталієм моментально відродила старі почуття та відкрила можливості, про які вона не дозволяла собі думати усі ці роки.

Віталій, який зі свого боку жалкує про нездійснений шлюб і натякає на спільне майбутнє, змусив Ксенію розриватися між своїм минулим коханням і нинішнім життям з Джованні в Італії.

Зіткнувшись із необхідністю прийняти доленосне рішення, Ксенія опинилася тепер на роздоріжжі: непохитна любов до Віталія і життя, яке вона вже побудувала з Джованні?

КІНЕЦЬ.