Я присвятила сину все життя. А він зі мною 5 років говорити не хоче. Ображається, що у мене грошей немає

Я завжди мріяла мати міцну сім’ю і виховувати дітей у батьківській турботі та ласці. Однак у життя були інші плани щодо мене. Мій чоловік покинув нас, залишивши мене одну виховувати нашого сина Едуарда . Я вирішила дати своїй дитині найкраще життя, тому присвятила себе наполегливій праці та самовідданості. Я не знала, що мої зусилля призведуть до непередбачених наслідків – образи мого власного сина.

Життя матері-одиначки було не легким. Я працювала на кількох роботах, не покладаючи рук, щоб забезпечити потреби Едуарда. З ранку до вечора я жонглювала роботою і батьківськими обов’язками, часто жертвуючи власним благополуччям заради дитин и. Працювала довгі години, отримувала мізерні зарплати, але все це було варте того, щоб бачити мого сина щасливим.

У той час як інші діти насолоджувалися розкішшю, яку їм забезпечували батьки, Едуард зрозумів цінність важкої праці та важливість цінувати те, що в ньогоє. Я навчила його стійкості, і разом ми долали різні життєві труднощі.  Незважаючи на наші фінансові труднощі, наш зв’язок залишався міцним. Тоді я так вважала і вірила у це.

Коли Едуард подорослішав, наші стосунки змінилися. Здавалося, що жертви, які я приносила, були забуті, їх затьмарила його самостійність. Я заохочувала його в здійсненні його мрії. Однак, коли він узяв кредит на автомобіль, а потім і на квартиру, він очікував, що я платитиму за його рахунками.

Моєї пенсії, мізерного доходу, який ледь забезпечував мої основні потреби, було недостатньо, щоб виправдати очікування Едуарда. Він дедалі більше віддалявся від мене, затамувавши злість і образу на мене за те, що я не змогла підтримати його фінансові починання . У його очах я підвела його як матір, і він припинив будь-яке спілкування.

Місяці перетворилися на роки, і мовчання між нами вже 5 років. Я жадала почути його голос, дізнатися, чи в безпеці він і чи щасливий, але він, як і раніше , не хоче ізі мною спілкуватися. Біль від цього пронизує мене до глибини душі.

У міру того як Едуард віддалявся , я не могла не порівнювати нашу ситуацію із ситуацією мого брата Олега та його сина Павла. Павло щиро підтримує свого батька, пропонуючи фінансову допомогу та емоційну підтримку, коли це було необхідно. А мій син виявився егоїстом. Я ж йому все життя присвятила. А він тепер не хоче й розмовляти зі мною.

Сором, який я відчуваю, невимовний. Суспільство часто засуджувало матерів-одиначок, вважаючи нас непридатними або нездатними забезпечити своїх дітей. Я боролася з цими стереотипами. Тепер я сумніваюся у своїй цінності як матері, задаючись питанням , де я помилилася.

Згодом я зрозуміла , що зробила все, що було в моїх силах, щоб забезпечити Едуарда. Я вклала всю душу в його вихованн. Я почала зосереджуватися на тому, щоб знайти мир усередині себе, відпустити почуття провини і сорому, які занадто довго поглинали мене.

Я шукаю тепер розради в компанії друзів, які мене підтримували, і займаюся діяльністю, яка приносить мені радість . Однак досі мене гнітить те, що син мій не хоче спілкуватися, бо я не оплатила йго кредити.

Як мати , я хочу прощення з боку сина, однак розумію, що його вибір і почуття не залежать від мене. Я можу тільки сподіватися, що коли-небудь він зрозуміє, на які жертви я пішла, і знайде у своєму серці сили примирити наші стосунки.

КІНЕЦЬ.