Моя багата теща подарувала нашому сину на шістнадцятиріччя кульок цукерок

Моя теща — 3лA, стара, баба! Вона має двох дітей. Моя дружина молодша в сім’ї. Її мама завжди обділяла молодшу доньку увагою. Дорогі подарунки робила старшій доньці. Купила квартиру, машину, дорогі гаджети. Теща возить сім’ю Аліси, старшої доньки, на відпочинок три рази в рік. Вона завжди готова посидіти з її дітьми, забрати до себе додому чи оплатити чергові дорогі покупки. Теща все робила для старшої сестри.

Дружина від мами бачила дулю з маком. Вона вступила своїми силами, коли старшій сестрі оплатили навчання в Києві. Дружина закінчила виш з червоним дипломом. Вона багато працювала, щоб мати змогу арендувати житло. Купила сама собі ноутбук, телефон та планшет. На свою поїздку за кордон, складала два роки. В моєї дружини немає подарованої квартири чи машини. Вона звикла, що мама ставиться до неї гірше, чим до старшої доньки.

Наші діти не дурні. Вони чудово бачать, кого «бабуся» любить. Старшому сину виповниться шістнадцять, а молодшому вже є десять. Старший давно не чекає від бабусі тепла та кохана. Молодший не розуміє, чому бабуся одних внуків задарює подарунки та поїздками, а других не бажає бачити.

Я не люблю свою тещу. Моя б воля, я б забув про неї, як про страшний сон. Вона жахлива бабуся та невдала матір. На жаль, в сім’ї все вирішується колективно. Моя дружина досі сподівається отримати від мами любов. Вона не розуміє, що мама ніколи не визнає її. Бігати перед мамою на задніх лапках — дурна ідея. Теща все життя ігнорувала молодшу доньку. З якої радості їй змінювати свою думку?

На шістнадцятиріччя сина довелося запросити тещу. Повторю, я не хочу її бачити, але в сім’ї всі рішення колективні. Дружина запросила маму. Теща приїхала з запізненням на шість годин! Це так вона внука хотіла бачити?!

Ми подарували сину дорогого ноутбука. Хрещена купила новий телефон. Навіть друзі нашого сина скинулися грошима і придбали йому скейтборд. Всі постаралися, адже хлопцю шістнадцять років виповнюється!

Теща подарувала сину кульок цукерок, а ще однотонну футболку. За столом була гробова тиша. Я не міг оговтатися. Ця змія ще раз показала свою натуру! Дітям старшої донечки, вона вже купила по квартирі, а моєму синові принесла пакет цукерок! Я відмовився розмовляти з тещею. Зібрав її манатки і попрохав на вихід. Дружина влаштувала скандал. Чого це я її матір виганяю? Старший син став на мою сторону. Молодший нічого не розумів, а гості не втручалися. Думаю, вони вважала мої дії правильними, але не говорили про це, щоб не підливати масла в вогонь.

Теща пішла. Дружина вибігла за нею в під’їзд. Ми продовжили пити. Дружини не було до кінця свята. Ми сиділи без неї. Син цілковито встав на мою сторону. Сказав, що ще сам з мамою поговорить.

На наступний день мені подзвонила сестра дружини. Вона поливала мене брудом. Для неї я жебрак, який зазіхає на багатства їхньої сім’ї, бо сам не може заробити. Я послав її куди подалі. Мені від їхньої маман нічого не треба. Та зміюка скоріше вдавиться, але нашим дітям нічого не дасть.

Попереду мене чекала ще розмова з тещею. Вона пообіцяла створити мені неприємностей за те, що я принизив її перед іншими людьми. Мені все одно. Я її не боюся. Мене не хвилюють її гроші, зв’язки чи можливості. Я хотів людського ставлення до своїх дітей. Чим вони гірші? Чому бабуся дозволяє собі любити одних внуків більше, а інших менше? Погана з неї бабуся, як і мати. Я своєї думки не зміню!

КІНЕЦЬ.