Я зрозуміла, що більше не буду нікому позичати rроші, бо втрачу не тільки rроші, а й друзів.

Одного разу моя подруга попросила позичити їй гроші. Вона сказала, що їй потрібно 40000 гривень. Олена хотіла придбати машину і саме цієї суми їй не вистачало.

Я довго думала і таки вирішила допомогти подрузі.  Я знала, як сильно вона хоче автомобіль, тому  позичила їй гроші. Тим більше, що ми з Оленою дружимо ще зі школи і завжди допомагали та підтримували одна одну, тому я не можу їй відмовити. Вона обіцяла віддати гроші через шість місяців.

Минуло уже три роки, а борг подруга мені так і не повернула. Мені було не зручно нагадувати подрузі про гроші, тому я старалась делікатно їй натякнути.

Я терпляче чекала на повернення грошей, але Олена не планувала віддавати гроші. Вона робила вигляд ніби нічого мені не винна.

А декілька тижнів тому я знайшла квартиру своєї мрії. Я уже давно хотіла купити собі житло і шукала варіанти. Щоб придбати цю квартиру мені не вистачало 3000 доларів. Я вирішила узяти кредит і сказати Олені, щоб вона віддала борг. Але подруга сказала, що зараз не має грошей, бо робить ремонт у своєму будинку. Попросила мене почекати ще деякий час.

А за місяць я дізналась, що Олена їздила відпочивати у Італію після того, як я сказала повернути мені борг. Виявилось, що вона мала гроші, але не захотіла мені їх віддавати.

Я не розумію, як так можна було вчинити. Я Олені допомогла, а коли мені потрібно були гроші вона мені відмовила. Я думала, що якщо ти позичила гроші, то маєш їх віддати. Але подруга цього не розуміє. Я не знаю, як заставити її повернути борг.

Я зрозуміла, що більше не буду нікому позичати гроші, бо втрачу не тільки гроші, а й друзів.

КІНЕЦЬ.