Маленька дівчинка просто поставила питання в тролейбусі, а чоловіки від сорому поопускали очі.

Часом у громадському транспорті трапляються аж надто дивні та непередбачувані історії. Свідком такого стала і я.

Ми їхали в повному тролейбусі, і ось на одній із зупинок зайшла дівчина із дитиною років п’яти. Повно місць було зайнято чоловіками і жоден місцем не поступився. Через декілька хвилин все ж один із них вирішив піднятися.

Мама зраділа, привітно посміхнулася та присіла, взявши дитину на руки. Маленька відразу почала крутитися, а потім запитала:

– Матусю, а чому цей дядько дозволив нам сісти?

– Люба, напевно, через те, що він чоловік. А всі мужні чоловіки поступаються місцем жінкам, що мають діток або готуються до їх народження.

– То значить всі інші дядечки не мужні чоловіки? Чи їм набридло бути чоловіками?

Жінка аж очі витріщила від питання своєї доньки. Вона явно не очікувала такого повороту подій. Мені ж стало смішно.

Часто діти несвідомо говорять істину. Нині чоловіча стать часто жаліється, що жінки перестали бути ніжними, милими. Всі такі черстві, недоброзичливі і дратівливі. Нібито знайти нормальну дівчину майже нереально.

Та я вважаю, що навіть якщо ми такими стали, то це в першу чергу вина чоловіків. Вони часто проходять повз дівчаток, що несуть важкі пакети, торби, не допомагають із дитячими візочками, знову ж таки не поступаються місцем у транспорті. То як в таких умовах будеш ніжною та доброю?

Вже мовчу про те, що зараз майже кожен мріє про струнку красуню. Не дай Бог, десь зайвий кілограм. А самі що у відповідь? Правильне харчування і регулярні заняття в спортзалі? Авжеж, розмріялись тут.

Ось якби замість молодої матусі їхала струнка нафарбована модниця в дорогому одязі, то всі б наперебій захотіли дати місце. А чому так? Тому що мислять тваринно і відразу розраховують на подяку в вигляді номера телефону, побачення з подальшим спілкуванням.

З цього і випливає, що більшість чоловіків є егоїстами. Думають лише про себе і роблять все можливе, аби було зручно собі. Я ж думаю, що жити буде набагато простіше всім, якщо щасливими та задоволеними будуть жінки.

Тому, якщо це зараз читають чоловіки – плекайте, любіть, лелійте своїх жінок. І вони віддадуть вам у відповідь втричі більше.

КІНЕЦЬ.