Олександра вважала, що чоловік зовсім розлінився і не хоче дивувати її чимось приємним. Подруги ж почали радити знайти собі іншого кавалера. Та, на щастя, поруч була і справжня подружка.

Якось одного недільного ранку Саша зустрілась зі своїми подругами у кафе. Як воно прийнято, суто компанією дівчат. Після довгої розлуки захотілося поділитися всіма секретиками, новинами, тому з цього й почали – обговорення особистого життя. Та Олександра почала з того, що її чоловік після весілля остаточно облінився. Ніякої романтики, ласкавих слів. І відразу ж всі подружки почали давати свої суб’єктивні поради. Деякі взагалі сказали кидати такого мужчину і шукати більш галантного кавалера.

– В тебе ще все життя попереду. Навіщо витрачати час на перевиховання цього «старикашки», якщо можна знайти молодшого, активнішого і перспективнішого?

Та найкраща подруга лише з осудом оглянула інших, а тоді взяла слово на себе:

– Віктор тебе шалено любить, у цьому я не сумніваюся. Зранку до ночі він працює, не покладаючи рук, аби задовольнити всі твої проблеми. Через те приходить втомлений з роботи. Коли тут є час для романтики? Ти ж сидиш удома, соваєшся по магазинах, витрачаєш гроші і відвідуєш салони краси.

Може, пригадаєш, коли ти робила чоловікові приємно і готувала смачний домашній обід? То перш ніж чекати кроку від нього, можна було натякнути на романтику романтикою зі своєї сторони.

Та Вітю ніби підмінили. До приходу жінки власноруч приготував вечерю, купив пишний букет троянд. А ще за сімейною вечерею повідомив, що взяв відпустку і невдовзі вони поїдуть на відпочинок в гори. Саша не могла зрозуміти, з чого б це стільки приємностей. Та потім син відкрив їй очі.

Виявилось, жінка говорила з коханим по телефону і випадково забула покласти слухавку, а він випадково почув усі скарги, які говорила Олександра.

На наступний день Саша мала запис до салону краси, та потім глянула на сина. А він глянув на неї і запитав:

– Як завжди, ти в салон, а я з татком?

Та раптово жінка зависла. У пам’яті пронеслися слова кращої подруги.

– Ні, сину, ми будемо збирати валізи на відпочинок. Ти ж пам’ятаєш?

Тоді вона пішла готувати вечерю до приходу чоловіка, а ввечері щаслива сім’я вже дружньо обговорювала омріяні гори, доїдаючи свої смачні страви. Виявляється, для радості потрібно не так багато.

КІНЕЦЬ.