Перед самим весіллям брата я ненароком підслухала розмову батьків невістки. І чесно вам сказати, від здивування у мене відкрився рот.

Наша сім’я активно готувалась до весілля мого брата. Особливо для мене це свято було трепетним, тому я ніяк не могла дочекатися того дня. Наречена наша проживала недалеко від нас, щоправда, декілька років тому переїхала до міста, а батьки так і залишились в селі. В той день я пішла до них, аби уточнити деякі моменти урочистого дня.

Невісточку ж я знаю все своє життя. Ми постійно гралися разом в дитинстві і мені здавалося, що знаю про неї все. Андрій був старшим, тому тільки сміявся з наших дитячих ігор, але коли ми підросли, то я стала помічати, як брату подобається Карина. Він почав гуляти з нами в одній компанії, допомагати їй нести важкий рюкзак зі школи. І вже, коли брат був в 11 класі, а Каринка у 9, то він запропонував їй зустрічатися.

Стосунки їх були міцними протягом цих років. А зараз ми дізналися, що 20-річна дівчина вагітна, тому підштовхнули Андрія якнайшвидше зробити пропозицію і якнайшвидше гуляти весілля, щоб на святкуванні не було видно животика.

Саме ж свято вирішили проводити у найближчому міському кафе. Тому гостей покликали по мінімуму, лише найближчих.

Так ось, напередодні, в розпалі підготовки  я попрямувала до дому нареченої. Нещодавно вони поставили новий, дуже високий паркан. Тому мене ніхто не бачив, я нікого не бачила, проте чула розмову між батьками Карини.

– Миколо, ти просто уяви, яким буде скандал, якщо малюк народиться схожим не на Андрія. Він же все зрозуміє і тоді нам прийде кінець. Позору на все село. Може, краще розповісти йому все поки не пізно? Він хлопець хороший, нашу доньку любить, тому все зрозуміє і прийме.

– Олечко, але ж це не наша справа. Якби доня хотіла, вона б сама все розповіла. Ми не маємо права псувати її життя. Вона ж так мріяла про весілля, білу сукню, фату.

Почувши цю розмову, я мало свідомість не втратила. Та все ж вирішила гучно увійти на подвір’я, аби вони припинили свої дурні балачки. Та вони замешкались, ніби зрозуміли, що частину розмови я все ж таки почула.

Я ж захотіла прояснити ситуацію.

– Алінко, зрозумій, ніхто не хотів обманювати твого брата. В Карини все це вийшло ненароком, вона навіть не знає того хлопця, а кохає тільки Андрійка. Клятий алкоголь інколи призводить до ось таких казусів. Вона ж навіть не впевнена поки що, чия точно дитина. На 50 відсотків вона може бути від твого брата.

Така новина мене ще більше загнала в ступор. А раптом це дитини Андрія, а я ось так візьму і зіпсую йому такий важливий день. Тому я прийняла для себе рішення: розповім тоді, коли народиться дитина. А поки просто забуду про цю розмову, як про страшний сон.

КІНЕЦЬ.