Замість домовлених 20 тисяч rривень, моя мама вручила їй 3 тисячі rривень, а решту rрошей пообіцяла віддати на вихідних. Але минуло 2 місяці, а мої батьки й не думають повертати rроші. Ну як так?

Моя  Вікторія-хороша дружина, мати та господиня. Живемо з нею ось душа в душу вже 8 років.  Ось син Сергійко цього року пішов до першого класу.

Два роки тому моя Віка започаткувала власну справу-відкрила невеличке кафе-харчевню, і ще паралельно займається кейтерингом. Кейтеринг – це обслуговування харчування за межами ресторанів та  кафе.  Справа хороша та прибуткова. Замовлень вистачає. Ціни помірні, а страви смачні. Правда, робота непостійна. Одного місяця може бути 1-2 замовлення, а іншого дотягнути до 20 замовлень.

3 місяці тому мої батьки закінчили робити капітальний ремонт у будинку. Вирішили зробити новосілля. Як не як, а хтось прийде в гості. Тоді чому ж не влаштувати свято за один раз. В садку у батьків стоїть розкішна альтанка. Там і вирішили приймати гостей і робити свято.

Одного дня до Віки подзвонила моя мама з діловою пропозицією, аби та організувала кейтеринг для них на новосілля.

Вікуся, ти ж нам допоможеш? Син казав, що у Вас в кафе дуже смачна кухня. За гроші навіть не думай, ми заплатимо навіть більше. Завтра зайду до вас узгодити меню.

Я навіть зрадів, що не довелося їм на це натякати, що вони самі це зрозуміли. Потрібно вміти розділяти роботу та родину.

Настало новосілля. Звечора моя Віка готувала з колегами різноманітні смаколики. Зранку теж готувала на роботі, все старанно запакувала. Ми приїхали до батьків у село, Віка з напарнецею накрила розкішний стіл. Батьки  та гості не могли натішитись таким різноманіття страв. Всі були дуже задоволені. Наступного ранку, коли ми вже збирались їхати після ночівлі у батьків до міста, Віка сподівалась отримати оплату за кейтеринг. Вона і отримала гроші. Замість домовлених 20 тисяч гривень, моя мама вручила їй 3 тисячі гривень, а решту грошей пообіцяла віддати на вихідних. Віка погодилась, але минуло 2 місяці, а мої батьки й не думають повертати гроші.  Віка вже і натякала, а мені спершу теж було незручно піднімати цю тему.

Ну як так? Моя дружина старалась, а вони… Ми були змушені з власної кишені розплатитись з працівниками, які готували цей обід. Віка в цей день мала ще більше замовлення, але відмовилась, бо мої  батьки її попросили…Я набрався сміливості й сказав батькам, аби вони повернули решту 17 тисяч для моєї дружини, і що так ніхто не робить. Батьки обурились, вони думали, що вона це робила “по родинному”. Нічого собі!

Вони мене просто шокували. А ще я дізнався, що вони нещодавно дали кругленьку суму грошей для моєї сестри на відпочинок у Буковелі.

З батьками поки не спілкуюсь. Прикро, за дружину, ну і від батьків такого не очікував.

КІНЕЦЬ.