Коли мати подзвонила мені вся в сльозах, я одразу помчав до неї разом із дружиною. Виявилося днями вона вирішила скласти заnовіт та…

Ще у студентські роки я переїхав жити окремо. Я вже три роки як одружений. Ми із дружиною взяли в іnотеку квартиру. З мамою лишилася жити сестра. Її покинув хлопець, коли вона заваrітніла. Мама вже вийшла на пенсію, але nродовжує брати додому учнів. Вона учитель англійської мови. Пенсія у неї теж солідна.

Фі нансового плану ні чого не потребує. Вона навіть сестрі гроші дає, на онучку не скупиться витрачатися. Нещодавно мені подзвонила мама вся у сльозах.

Вона була в такому стані, що навіть не могла нормально пояснити, що сталося. Ми з дружиною, недовго думаючи, одразу поїхали до неї. Щоб привести маму до тями, довелося їй заспокійливе накапати.

Вона почала розповідати, що нещодавно вирішила скласти заповіт. Щоб нікого з нас не образити, заповіла половину квартири мені, а іншу сестрі. Цей папірець потрапив на очі Свєті, і вона закотила сkандал і довела маму до істерики. Вона кричала, що мати повин на всю квартиру їй залишити, бо вона з нею живе і за нею «доглядає».

Я був дуже обурений: -Це хто ще за ким доглядає?! У той день я дочекався повернення сестри, і їй пояснив, що якщо вона ще раз посміє довести маму до сл із, їй доведеться шукати нове житло. Сподіваюся, вона мене зрозуміла.

КІНЕЦЬ.