Син зрозумів, як це все жахливо виглядає. І коли ви увійшли в дім, то мерщій побіг до сестри у кімнату. Минуло кілька хвилин і вона вибігла з кімнати з посмішкою на устах, радісно промовивши, що знову його любить.

Трапилося це минулого місяця. Донька моєї дружини від першого шлюбу забігла у дім зі сльозами на очах. Сусідські діти її ображали та дражнили обзиваючи качкою. А вся річ у тому, що прізвище, яке їй дісталось від рідного батька – Качур.

А найбільш образливо, що рідний брат (наш спільний з дружиною син) з ними заодно і не упускає можливості поглузувати над нею. Йому дісталося моє прізвище і вже не раз я ставав свідком його образливих жартів з цього приводу.

Я намагався її втішити. Приготував гарячий шоколад із зефіром, пообіцяв придбати ляльку, про яку вона давно мріє. Вона трішки заспокоїлась та сіла дивитись мультики.

А я тим часом пішов на вулицю шукати сина. Покликав його прогулятись до магазину. Малий знав, що сестра мені все розказала та чекав, що я його покараю. Я бачив це по його погляду, коли ми йшли він постійно озирався, очікуючи коли я почну щось говорити. Але я йшов мовчки.

Ми дійшли до магазину з квітами, де я придбав невеличкий букетик тюльпанів та дав його у руки синові. “Бери ці квіти та мерщій іди додому, просити вибачення у сестрички”. Дорогою з магазину я йому пояснив, що у нього вона одна. Батьки не вічні, рано чи пізно нас не стане, вони залишаться двоє, і не має у нього ріднішої за неї.

Також навів приклад того, які стосунки нашої мами з її братом, як вони підтримують одне одного. Я розповів, що сестричка вдома плаче. І засмутилася вона не так через те, що її дражнили інші, а тому, що рідний братик не тільки не заступився, а глузував разом з ними.

Син зрозумів, як це все жахливо виглядає. І коли ви увійшли в дім, то мерщій побіг до сестри у кімнату. Минуло кілька хвилин і вона вибігла з кімнати з посмішкою на устах, радісно промовивши, що знову його любить.

Відтоді син більше ніколи не ображав свою сестру. Навіть траплялись випадки, коли батьки сусідських дітей приходили й скаржились, що він надавав їм стусанів.

Коли я дізнався, що він таким чином заступався за сестричку, то тільки радів, що мій син росте справжнім чоловіком, для якого рідні на першому місці. І він досі, час від часу дарує сестрі квіти. Тішуся, що у них такі дружні стосунки.

КІНЕЦЬ.